Web de

Joaquim Amat-Piniella

Escriptor i intel·lectual manresà (1913-1974)

"foren els ulls terriblement cansats de l'Amat-Piniella allò que més coses
em van saber dir del que havia significat l'infern nazi". (Montserrat Roig)

Any 2013. Opinions sobre K.L. Reich demanades amb motiu del centenari

Amb motiu del centenari del naixement d'Amat-Piniella (22/11/1913) i del cinquantenari de la publicació de la seva obra K.L. Reich (octubre de 1963), hem demanat a diverses personalitats del món de la cultura, la història, el periodisme, etc. si volien donar, al llarg del 2013, la seva opinió sobre aquesta magna novel·la.
 

Hem rebut més de cinquanta textos. N'hi ha d'escriptors: Maria Barbal, Josep Maria Bertran Teixidor, Llorenç Capdevila, Enric Casasses, Ferran Ramon-Cortés, Miquel Desclot, Carles Duarte, Ramon Folch i Camarasa, Oriol Izquierdo, Enric Larreula, Gemma Lienas, Lluís Permanyer, Agustí Pons, Antoni Puigverd, Joan Safont, Josep Tomàs Cabot, Estanislau Torres i Vicenç Villatoro; historiadors: Agustí Alcoberro, Josep Maria Figueres, Ramon Salvadó, Josep M. Solé i Sabaté, Rosa Toran, Nàdia Varo i Pere Ysàs; geògrafs: Josep Melero, Josep Oliveras i Samitier i Xavier Sanclimens; periodistes: Àngels Fusté, Marc Marcè, Xavier Prunés, Salvador Redó i Joan-Esteve Guillaumet; filòsofs: Ramon Alcoberro; filòlegs: Sara Serrano; advocats: Marc Viader; estudiosos locals: Francesc Villegas; polítics: els exalcaldes de Manresa Juli Sanclimens, Jordi Valls i Josep Camprubí; Adriana Delgado, presidenta del Consell Comarcal del Bages i Joan Calmet, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Manresa; de persones de l’àmbit de la medicina: Pere-Joan Cardona i Pere Culell, i del món de la cultura i l'ensenyament com Assumpta Bailac, Joan Carrió, Dolors Estrada, Pep Garcia-Pascual, Carles Giner, Juli Grandia, Ivan Padilla, Ignasi Perramon, Ramon Torra i Joan Vilamala.
 

També hi ha escrit el director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, Jordi Palou-Loverdos, la presidenta del PEN català, Carme Arenas i el coordinador del centenari de naixement de Joaquim Amat-Piniella, Josep Alert.

 

Aquí podeu llegir les opinions sobre K.L. Reich que hem demanat amb motiu del centenari