Web de

Joaquim Amat-Piniella

Escriptor i intel·lectual manresà (1913-1974)

"foren els ulls terriblement cansats de l'Amat-Piniella allò que més coses
em van saber dir del que havia significat l'infern nazi". (Montserrat Roig)

Dijous 21: s'inicien els actes del centenari de Joaquim Amat-Piniella

Dades: 
15/02/2013

El proper dijous 21 de febrer, en el marc de les Festes de la Llum, començaran els actes del centenari del naixement de Joaquim Amat-Piniella, que duraran al llarg de tot l'any.

Primer, a 2/4 de 6 de la tarda, a la terrassa de la Biblioteca del Casino tindrà lloc l'acte popular d'inauguració del conjunt escultòric de Ramon Oms dedicat a l'escriptor manresà, impulsat per subscripció popular a iniciativa d'Òmnium Cultural del Bages. La vetllada preveu l'actuació de la companyia Gog i Magog, que oferirà un espectacle al·legòric sobre Amat-Piniella.

Posteriorment, a partir de les vuit del vespre, a la sala petita del Teatre Kursaal tindrà lloc l'acte institucional, coorganitzat per l'Ajuntament de Manresa i el Memorial Democràtic de la Generalitat. A la primera part serà lliurat el 13è Premi Amat-Piniella de literatura. A la segona part, després dels parlaments de les autoritats, la vetllada arribarà al moment culminant amb l'actuació del conjunt Brossa Quartet, que oferirà l'espectacle "Músiques de l'Holocaust", adaptat expressament per a l'ocasió a partir sobretot de textos d'Amat-Piniella.