Web de

Joaquim Amat-Piniella

Escriptor i intel·lectual manresà (1913-1974)

"foren els ulls terriblement cansats de l'Amat-Piniella allò que més coses
em van saber dir del que havia significat l'infern nazi". (Montserrat Roig)

El Premi Joaquim Amat-Piniella ja té les seves quatre novel·les finalistes

Dades: 
20/11/2006
 
MANRESA. (EUROPA PRESS)

'Terres de lloguer', d'Antoni Pladevall, 'El virus de la tristesa', de Jordi Cabré, 'Del passat quan era present VI (1972-1974)', de Maurici Serrahima i 'Entre el roig i el negre', de Miquel Mir són les quatre novel·les finalistes al Premi Joaquim Amat-Piniella, convocat per la delegació del Bages d'Òmnium Cultural i que aquest any arriba a la setena edició.

Òmnium Cultural ha convocat el Premi Literari Joaquim Amat-Piniella, ininterrompudament, des de l'any 2000, i fins ara es destinava a premiar novel·les històriques inèdites que reflectissin o se centressin en algun gran moviment social i contemporani.

En la convocatòria d'aquest any el premi ha experimentat un conjunt de canvis substancials, amb la intenció de rellançar-lo i millorar-ne la repercussió. Si bé el tema no canvia, ja no es premiarà una novel·la inèdita, com fins ara, sinó una obra publicada a la qual el guardó, si bé simbòlic, hauria de donar prestigi i reconeixement.

Un jurat format per Lluís-Anton Baulenas, Llorenç Capdevila, Montserrat Caus, Jordi Estrada i Rafael Vallbona emetrà el veredicte durant un sopar literari que es farà el dia 27 de febrer, en el marc de les festes de la Llum de Manresa i de la Setmana del Llibre en Català.