Web de

Joaquim Amat-Piniella

Escriptor i intel·lectual manresà (1913-1974)

"foren els ulls terriblement cansats de l'Amat-Piniella allò que més coses
em van saber dir del que havia significat l'infern nazi". (Montserrat Roig)

El recital E. Coëmans - A. Vilalta

Ahir, al Conservatori

Joaquim Amat-Piniella
(“El Dia”, 18-12-1935)

 

Enmig d’un gran entusiasme i una fervent atenció, per part del públic força nombrós que hi assistí, va tenir lloc, ahir, al Teatre Conservatori, l’anunciat concert a càrrec de la il·lustre violinista Elisabeth Coëmans de Pérez-Farràs, acompanyada al piano per Alexandre Vilalta.

El programa, escollit amb molt gust, va ésser interpretat per la senyora Coëmans fent gala d’unes dots artístiques poc corrents. Un domini impecable de la tècnica aliat a una autèntica emoció en l’execució de les obres, van palesar la gran classe de la concertista i el seu temperament artístic insubornable. La gràcia del «Concert en re» de Mozart, la varietat agradable de la segona part, i aquella simpàtica superficialitat del Concert de Mendelssohn, passaren per l’arquet del violí de la senyora Coëmans, impregnades d’un estil segur i d’una impecable i sensible musicalitat.

No sabríem dir l’obra del programa, en la qual ens plagué més la tasca de la concertista. Destacar-ne cap, seria preferir injustament les altres. L’obra «Hora Staccato» de Dinicu Heifetz, va merèixer l’honor de la bisació.

El senyor Alexandre Vilalta acompanyà la senyora Coëmans amb molta justesa.

El públic aplaudí la labor dels concertistes amb molt entusiasme, el qual culminà al final del concert amb una gran ovació a peu dret, mentre la senyora Coëmans rebia l’obsequi de tres bells rams de flors.

A.

***

Nota: En una propera edició publicarem una interessant conversa tinguda per un redactor d’EL DIA, amb la il·lustre violinista.