Els bombardeigs franquistes
a Manresa (1938-39)

Les exposicions “Quan plovien bombes” i “Bombes franquistes sobre Manresa”

Del 15 de desembre del 2008 al 25 de gener del 2009 es poden veure al Museu Comarcal de Manresa dues exposicions sobre els bombardeigs.

La primera es titula “Quan plovien bombes”, es va inaugurar al Museu d’Història de Catalunya el febrer del 2007 i ara itinera amb un nou format gràcies a la iniciativa de la Direcció General de la Memòria Democràtica. Els comissaris de la mostra són l’historiador Xavier Domènech Sampere i Laura Zenobi (per al Museu d’Història de Catalunya i Memorial Democràtic).

Al costat mateix d’aquesta exposició, n’hi ha una altra centrada exclusivament en Manresa. Es titula “Bombes franquistes sobre Manresa”, ha estat produïda per l’Ajuntament de Manresa i el Museu Comarcal de Manresa i comissariada per Joaquim Aloy i Pere Gasol. L’exposició mostra diversos documents inèdits procedents de l’Arxiu Comarcal del Bages, l’Arxiu Municipal de Manresa, l’Archivo General Militar de Ávila, l’ Archivo del Ejército del Aire i l’Ufficio Storico dell’Aeronautica Militare, de Roma i de diferents col·leccions particulars. L’exposició ha rebut el suport del programa “Memorial Democràtic”.

Tot el programa d’activitats ha rebut el suport del programa “Memorial Democràtic” del Departament d’Interior, Relacions institcionals i Participació.

 

Lloc:
Museu Comarcal de Manresa. Sala d’Exposicions temporals (2ª planta). (Via de Sant Ignasi 40)
 

Horaris:
Divendres i dissabtes, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
Diumenges i festius, de 10 a 14 h
Tancat, 25 i 26 de desembre i 1 de gener
 

Itinerància:
Els plafons de l’exposició “Bombes franquistes sobre Manresa” podran itinerar pels centres que ho sol·licitin, amb l’únic compromís de recollir-los i lliurar-los al museu en les condicions en què es cedeixen.
 

Contacte:
Francesc Vilà, Museu Comarcal de Manresa (93 874 11 55; fvila@ajmanresa.cat)