Les 28 fotografies de
Francesc Boix a Manresa

Portada

En aquest web us presentem 28 fotografies que el cèlebre fotògraf Francesc Boix va enregistrar a Manresa durant la Guerra Civil. Efectivament, Francesc Boix, conegut com “el fotògraf de Mauthausen” va estar a Manresa un o dos dies amb la seva càmera i va enregistrar instantànies del col·legi dels Infants, d’un acte celebrat al Teatre Kursaal i d’una competició esportiva a la Piscina Municipal.

Els clixés de Francesc Boix no porten anotada la data dels negatius. Podria tractar-se de l’agost de 1938, però demanem la col·laboració ciutadana per si ens podeu ajudar a identificar les persones i els actes que hi surten retratats per confirmar o no aquestes dates.

Les fotografies procedeixen del fons de 1.400 negatius que la Comissió de la Dignitat va comprar en una subhasta sense saber qui n’era l’autor. Va ser posteriorment que es va conèixer que la paternitat de les imatges corresponia ni més ni menys que Francesc Boix. Agraïm  a la Comissió de la Dignitat que ens hagi permès publicar les fotografies de Manresa al nostre portal memoria.cat