El primer franquisme a Manresa en un clic (1939-1959)

Medalla de bronze de la ciutat als ex-combatents de la "Centuria Audina" (1955). Documents

 

   

12/7/1955: proposta de la ponència de Governació de l’Ajuntament de Manresa de lliurar la medalla de bronze de la ciutat als excombatents de la “Centuria Audina” (nom del primer soldat manresà mort a la División Azul), decisió presa com a continuació de la proposta de 16 de juny de 1943, en què es va concedir la medalla de la ciutat als excombatents, i de la qual havia quedat exclòs aquest grup. (Arxiu Municipal de Manresa).

 

   

Juliol de 1955: llista dels excombatents manresans que composen la “Centuria Fulgencio Antonio Audina”. Els noms assenyalats amb una marca vermella ja havien estat condecorats el 1943. (Arxiu Municipal de Manresa).

 

     

14/7/1955: notificació de l’alcalde en què comunica l’acord pres per l’Ajuntament de Manresa d’atorgar la medalla de la ciutat en la categoria de bronze als components de la "Centuria Audina, Ex-combatientes de la Cruzada Liberadora y de la División Azul”. (Arxiu Municipal de Manresa).

 

Març-abril de 1960: Nota de la "Delegación de Ex-combatientes", de Falange, en què fa constar el retorn de la medalla que va ser lliurada a Natalio Delgado, "toda vez que este individuo no es Excombatiente", i acord municipal d'eliminar-lo de la llista. Vegeu la medalla retornada. (Arxiu Municipal de Manresa).