El primer franquisme a Manresa en un clic (1939-1959)

Medalla de la ciutat al banderí d'ex-combatents de la "División Azul" (1958). Documents

 

     

14/4/1958: carta de la jefatura local de Falange a l'alcalde en què li comunica que el consejo local de F.E.T. y de las J.O.N.S. va acordar demanar a l'alcaldia la concessió de la medalla d'or de la ciutat per als “banderines de Ex-Combatientes de nuestra Cruzada, de la División Azul y de Ex-Cautivos, en prueba de gratitud y reconocimiento de la Ciudad”.

 

     

6/6/1958: proposta de la ponència de Governació de l’Ajuntament de Manresa d'acordar lliurar la medalla de la ciutat, en la categoria d’or, al "Banderín de la Delegación Local de Ex-combatientes de la División Azul". Segons la ponència no cal incoar cap expedient, ja que "la consideración especialísima y concreta de la colectividad de ex-combatientes de la División Azul, exime de toda otra prueba que la propia que entraña la condición de ex-combatientes de la División Azul".

 

 

20/6/1958: notificacions de la comissió municipal permanent al secretari local de Falange de l'acord pres de lliurar la medalla de la ciutat, en la categoria d’or, al "Banderín de la Delegación Local de Ex-combatientes", al "Banderín de la Delegación Local de Ex-combatientes de la Division Azul" i al "Banderín de la Delegación Local de Ex-cautivos".

 

     

7/7/1958: carta del delegado comarcal d’excombatents a l’alcalde, en agraïment per la concessió de la medalla d'or al “Banderín local de ex-combatientes”.

 

     

12/7/1958: carta del delegado comarcal de la Delegación de Ex-cautivos a l’alcalde de Manresa, en agraïment per la concessió de la medalla de la ciutat.