Homenatge de la ciutat de Manresa a Jacint Carrió i Vilaseca

El 8 de febrer de 2001 Jacint Carrió i Vilaseca va rebre a títol pòstum la Medalla de la Ciutat de Manresa, en un acte celebrat al Saló de Sessions de l’Ajuntament.

En el transcurs de l'homenatge es presentà el llibre de Memòries de Jacint Carrió i Vilaseca Manresa-Mauthausen-Gusen. Deportació i retorn d’un home compromès amb la llibertat, editat pel Centre d’Estudis del Bages.

Van intervenir a l’acte Toni Daura, president del Centre d’Estudis del Bages; Josep M. Solé i Sabaté, historiador i professor a la Universitat Autònoma de Barcelona; Àngels Fusté i Gamisans, responsable de reelaborar i ampliar les memòries de Jacint Carrió, del qual va glossar la figura; l’alcalde de Manresa, Jordi Valls; el president del Parlament de Catalunya, Joan Rigol, i Joan Carrió, fill de l'homenatjat.

L’acte es va convertir en un emocionat reconeixement a Jacint Carrió i Vilaseca, mort tres mesos abans.

A continuació podeu consultar diferent documentació textual i gràfica sobre l’acte:

 

VÍDEO-RESUM DE L'ACTE (durada: 12'12")

 

TEXTOS DE LES INTERVENCIONS

Àngels Fusté i Gamisans
Jordi Valls, alcalde de Manresa
Joan Rigol, president del Parlament de Catalunya
Joan Carrió, fill de Jacint Carrió

 

EL RESSÒ ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

Carrió rebrà, a títol pòstum, la medalla de la ciutat el febrer (Regió7, 17-1-2001) Manresa fa justícia a Jacint Carrió (Regió7, 2-2-2001) Carrió guanya la batalla de l’oblit (Regió7, 9-2-2001)


 Manresa homenatja l'exregidor mort Jacint Carrió (El Periódico 11-2-2001) Llegir Jacint Carrió, medalla de la ciutat de Manresa (Al Carrer, maig del 2001) S’editen les memòries d’un supervivent de Mauthausen (Avui, 25-2-2001)