PORTADA
Aquest web recull prop de 300 imatges de la Manresa de finals del segle XIX i primer terç del segle XX. La majoria van aparèixer publicades l’any 1996 en un dels volums de la “Història Gràfica de Manresa”. D’altres són inèdites.

Les imatges estan agrupades per sectors i carrers, donant més prioritat a l’aspecte sectorial que al temporal. També es comença per les vistes generals de Manresa i la seva progressiva aproximació -com si féssim un zoom fotogràfic- a l’interior de la ciutat. De la panoràmica més àmplia al detall més concret, de la visió més llunyana a la més propera, prescindint de la data en què foren captades.

Una vegada a l’interior de la ciutat, veurem els carrers seguint l’ordre més o menys lògic d’uns itineraris que podria fer un visitant imaginari que, disposat a conèixer bé la ciutat, la trepitgés de cap a cap.

Es tracta, doncs, d’un passeig per una Manresa antiga, amb fàbriques i esglésies ja desaparegudes, amb paisatges realment diferents als actuals. Un passeig per la nostàlgia i el record.Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.