Srebrenica, la vergüenza de Europa

Annan denuncia la "falta de voluntat" de la comunitat internacional per impedir genocidis

Data: 
19 Abr 2004

ESTOCOLM, 26 (EUROPA PRESS) El secretari general de l''ONU, Kofi Annan, ha denunciat avui la "falta de voluntat" de la comunitat internacional per impedir genocidis els últims anys, amb motiu del seu discurs d''obertura a Estocolm de la Conferència Internacional sobre la Prevenció de Genocidis.

"No hi ha problema més important ni obligació que ens comprometi més que la prevenció dels genocidis", ha afirmat Annan en el seu discurs d''obertura.

"Els esdeveniments dels anys 1990, a l''ex-Iugoslàvia i a Ruanda, són especialment vergonyosos. La comunitat internacional tenia clarament els mitjans d''impedir aquests esdeveniments. Però li va faltar voluntat", ha dit davant els representants d''uns cinquanta països.

"A Ruanda el 1994 i a Srebrenica el 1995 teníem tropes de manteniment de la pau, al lloc mateix on aquests genocidis s''estaven cometent. I en comptes de reforçar les nostres tropes, les retirem", ha agregat.

Aquesta conferència de tres dies, convocada a invitació del primer ministre suec Goeran Persson, debatrà sobre la forma de detectar i prevenir els genocidis, processos de depuració ètnica i matances.