Srebrenica, la vergüenza de Europa

Apareix un altre cementiri a prop de Srebrenica amb un centenar de cossos de les víctimes de la matança de 1995

Data: 
18 Ago 2002

SARAJEVO, 18 (EUROPA PRESS) Un nou cementiri clandestí amb un centenar de cossos va ser descobert recentment a prop de Srebrenica (aquest de Bòsnia i Hercegovina), segons va indicar a France Presse un membre de la Comissió Bòsnia per les Persones Desaparegudes, Murat Hurtic.

De moment, segons Hurtic, ja han estat exhumats les restes de deu cossos i parts d'altres cossos, extrets en 27 sacs, en els cinc dies que s'emporta excavant al cementiri. "Seguirem treballant sobre el terreny i pensem descobrir almenys un centenar de cossos", va afegir.

Més de 7.000 musulmans de Bòsnia van morir al juliol de 1995 a mans de les forces sèrbies a Srebrenica, en la major matança registrada a Europa des de la Segona Guerra Mundial.

Les restes descobertes al cementiri, localitzat a l'aldea de Kamenica, van ser probablement traslladats des d'un altre lloc, on haurien estat enterrats en un primer moment després de les execucions. Alguns dels cossos tenen les mans lligades amb filferro, va destacar Hurtic. Les exhumacions podrien durar encara unes dues setmanes.

Almenys 207 cadàvers ja van ser exhumats el mes de juliol passat en un altre cementiri situat a la mateixa aldea. Segons els especialistes, serà difícil determinar el número exacte de cossos que es trobin, ja que molts estan incomplets a causa dels trasllats.

Fins al moment ja han aparegut 6.000 cossos de les víctimes de la matança en més de 20 cementiris. Així mateix, s'han trobat altres centenars de restes insepults en terrenys pròxims a la localitat.

Només s'ha pogut identificar a uns 300 gràcies a les proves d'ADN.