Srebrenica, la vergüenza de Europa

Bòsnia.- Els supervivents d'Srebrenica mantindran l'acusació davant el TPI contra responsables de Nacions Unides

Data: 
2 Dic 1999

SARAJEVO, 2 (EP/AFP) Una de les associacions de supervivents d'Srebrenica ha anunciat avui la intenció de portar davant la justícia internacional els alts responsables de Nacions Unides als quals acusa de no haver impedit el 1995 la mort de 7.000 musulmans de l'enclavament protegit pels cascos blaus.

"Acusarem els representants de l'ONU, responsables de la caiguda d'Srebrenica, davant el Tribunal Penal Internacional (TPI)", ha declarat el dirigent de l'associació, Ibram Mustafic.

Així mateix, ha precisat que les acusacions es dirigiran contra el secretari general de l'ONU, Kofi Annan, contra el seu predecessor Butros Butros-Ghali i contra els caps de les operacions de manteniment de pau de l'ONU "que són culpables d'haver pres partit" a les atrocitats comeses a Srebrenica.

Les forces sèrbies de Bòsnia han comès la massacre, segons aquest responsables, però els representants de l'ONU els han autoritzat a "perpetrar un genocidi jugant un paper passiu" durant la guerra de Bòsnia (1992-1995).