Srebrenica, la vergüenza de Europa

El govern serbi de Bòsnia reconeix que la matança de Srebrenica va matar més de 7.800 persones

Data: 
8 Nov 2004

El govern serbi de Bòsnia ha reconegut que van ser més de 7.800 persones les que van morir en la matança de musulmans de Srebrenica, el juliol del 1995. L'executiu ha arribat a aquesta conclusió després d'acabar un estudi dut a terme per una comissió del mateix govern serbi. Abans de la publicació de l'informe les autoritats serbobosnianes parlaven d'entre mil i dos mil musulmans morts en aquell brutal atac. A més, també s'ha conclòs que la majoria dels assassinats eren presoners islàmics que van ser executats a sang freda.

El reconeixement del nombre total de víctimes mortals que va causar la matança de Srebrenica per part del govern serbi de Bòsnia finalment ha arribat. El juliol del 1995, més de 7.800 persones van morir, segons es desprèn d'un estudi que ha dut a terme una comissió del govern serbi.

Abans de la publicació de l'informe les autoritats serbobosnianes parlaven de mil o dos mil musulmans morts en aquest atac.

Ara, el govern bosnià ha anunciat que després de saber aquestes dades presentarà més acusacions per crims de guerra i que els culpables seran processats pel Tribunal de Bòsnia.