Srebrenica, la vergüenza de Europa

El TPI condemna a 35 anys de presó el general serbobosnià Krstic per les matances de Srebrenica

Data: 
19 Abr 2004

La cambra d'apel·lacions del Tribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia (TPI) ha condemnat el general serbobosnià Radislav Krstic a 35 anys de presó per crims contra la humanitat i crims de guerra comesos durant les matances de musulmans bosnians de Srebrenica el 1995. L'alt tribunal considera que la massacre dels serbis contra la població de Srebrenica va ser un genocidi.

La cambra d'apel·lacions del Tribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia (TPI) ha confirmat definitivament que les massacres comeses en l'enclavament de Srebrenica (est de Bòsnia i Hercegovina) contra els musulmans de Bòsnia el 1995, en què van morir més de 7.000 persones, constitueixen un genocidi. "La cambra és unànime a confirmar que a Srebrenica es va produir un genocidi" contra els musulmans, ha dit el jutge nord-americà Theodor Meron durant la lectura de la sentència de l'apel·lació contra el general serbobosnià Radislav Krstic.

Krstic, que havia estat condemnat en primera instància a 46 anys de presó pel genocidi comès a Srebrenica el 1995, ha vist reduïda la seva condemna, que és de 35 anys de presó.

Les massacres comeses per les forces sèrbies de Bòsnia a Srebrenica van ser les pitjors comeses a Europa des del final de la Segona Guerra Mundial.