Srebrenica, la vergüenza de Europa

Els supervivents de Srebrenica lamenten que el general Krsti no hagi estat condemnat a cadena perpètua

Data: 
3 Ago 2001

SARAJEVO, 3 (EP/AFP) Els supervivents de la matança de Srebrenica van lamentar ahir que el general serbi-bosnià Radislav Krstic hagi estat condemnat pel Tribunal Penal Internacional (TPI) de l'Haia a 46 anys de presó i no a cadena perpètua.

"Nosaltres, els supervivents de Srebrenica, no creiem que s'hagi fet justícia amb aquesta sentència", va assegurar Munira Subasic, qui va perdre al seu marit i a un fill en la matança de Srebrenica.

Suhra Malic, qui va perdre en l'esmentada matança a dos dels seus fills, es va declarar igualment decebuda per la sentència: "Radislav Krstic continuarà viu i la seva família el podrà visitar, mentre que nosaltres ni tan sols sabem on estan enterrats els nostres familiars".

Tot sembla indicar que els més de 7.000 musulmans bosnians desapareguts després de la presa de l'enclavament musulmà de Srebrenica pels serbi-bosnians al juliol de 1995 estan morts. Fins al moment s'han exhumat uns 4.500 cossos presumptament víctimes de la matança, havent estat identificats una centena d'entre ells.

Des de la instauració del TPI el 1993, Radislav Krstic ha estat el primer acusat en ser declarat culpable de genocidi. Uns 27 sospitosos de crims de guerra, dels que la major part es troben presumiblement a l'entitat sèrbia de Bòsnia, es troben actualment en llibertat.