Srebrenica, la vergüenza de Europa

Experts bosnians localitzen 47 cossos de possibles víctimes musulmanes de les matances de Srebrenica

Data: 
24 Abr 2000

SARAJEVO, 24 (EP/AFP) Experts bosnians han localitzat a prop de Srebrenica (est) les restes de 47 persones, que podrien ser algunes de les víctimes musulmanes de les matances perpetrades pels serbis en aquesta localitat, segons ha indicat avui el seu responsable, Amor Masovic.

Els experts van reunir els ossos el cap de setmana passat en un bosc situat a pocs quilòmetres de l'antic enclavament musulmà, ha precisat Masovic, qui ha afegit que, amb tota probabilitat, es tracta de les restes de persones que van ser assassinades quan intentaven fugir cap als territoris musulmans durant l'ofensiva de les tropes sèrbies.

Més de 7.000 musulmans estan encara desapareguts i es creu que van ser executats després de la presa de Srebrenica pels serbis al juliol de 1995. Des del final de la guerra (1992-95), experts de l'ONU han trobat més de 2.000 cadàvers, víctimes de les matances de Srebrenica, en fosses comuns del nord-est de Bòsnia.

L'equip de Masovic té censats, per la seva part, aproximadament 600 cadàvers abandonats en els voltants de la localitat. Altres quinze acaben de ser exhumats a Foca (sud-est). Es tracta també de musulmans morts a mans dels serbis, segons diversos testimonis.