Srebrenica, la vergüenza de Europa

Karadzic afirma que la mort de 8.000 musulmans a Srebrenica és un "mite"

Data: 
2 Mar 2010

El líder dels serbis de Bòsnia es declara "entusiasmat" de poder explicar la veritat dels fets de la guerra de l'antiga Iugoslàvia i recorda que fins i tot l'OTAN va anar contra ells

L'Haia
 

L'exlíder serbi de Bòsnia Radovan Karadzic ha qualificat de "mite" la xifra dels prop de 8.000 homes musulmans assassinats per les tropes sèrbies a Srebrenica dintre de la segona jornada del judici contra ell davant el Tribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia. Karadzic ha dit davant el tribunal que està "entusiasmat" de poder "explicar la veritat" del que va passar, fins i tot si això perjudica la seva salut: "No dormo pels milers de documents que m'han enviat els fiscals", ha dit.

"El que cal esbrinar és qui va morir, quants i on. Però tots: serbis i musulmans", ha dit Karadzic davant el tribunal. "Tothom sap que les fosses comunes s'obrien i es tancaven i els cadàvers anaven d'un lloc a l'altre", ha afegit. El líder serbi, acusat de crims contra la humanitat, genocidi i neteja ètnica, continua amb la seva estratègia d'intentar desmuntar l'acusació de neteja ètnica contra croates i musulmans per part dels seus seguidors.

Aquest dimarts ha acusat fins i tot l'OTAN: "Tot va acabar en una guerra contra nosaltres", ha dit. Entre el 1992 i el 1996 a Sarajevo van morir 12.000 persones i hi va haver 50.000 ferits. Karadzic ha acabat aquest dimarts l'exposició de la seva defensa i els jutges han ajornat el procés fins que el tribunal d'apel·lació decideixi si concedeix una pròrroga a Karadzic, convertit en el seu propi advocat, perquè pugui preparar el judici.