Srebrenica, la vergüenza de Europa

Karadzic creu que no tindrà un judici just perquè tothom ja l'ha condemnat

Data: 
1 Ago 2008

http://www.3cat24.cat/noticia/299510/mon/Karadzic-creu-que-no-tindra-un-judici-just-perque-tothom-ja-lha-condemnat

 

L'exlíder dels serbis de Bòsnia, Radovan Karadzic, assegura en un document que ha lliurat als jutges del Tribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia que ja "ningú creu en la seva possible absolució" i, per tant, posa en dubte que tingui un judici just. Ahir, davant el tribunal, Karadzic va fer referència a un suposat acord secret amb els Estats Units per retirar-se de la vida pública a canvi d'immunitat. Avui, l'antic mediador nord-americà per a Bòsnia, Richard Holbrooke, ho ha negat rotundament.

 

El Tribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia ha fet pública la carta que Radovan Karadzic ha lliurat als jutges, un escrit en el qual posa en dubte que tingui un judici just. A més, es pregunta "quin tipus de regularitat hi pot haver quan tot té lloc en una atmosfera que, independentment que la veritat pugui ser demostrada en aquesta sala, ningú a la Terra creu en la possibilitat de la meva absolució?".

 

 

Karadzic demana a Belgrad que li tornin l'ordinador portàtil

 

L'advocat del presumpte criminal de guerra serbobosnià Radovan Karadzic ha reclamat a les autoritats sèrbies que tornin l'ordinador portàtil al seu client i una cinquantena de CD que li van confiscar arran de la detenció. El lletrat diu que a l'aparell i els documents hi ha la informació que s'ha preparat Karadzic durant deu anys per defensar-se davant la justícia. A més, l'advocat no sap si l'excap dels serbis de Bòsnia compareixerà el 29 d'agost davant els jutges, tal com està previst, per declarar-se culpable o innocent a causa d'aquesta requisa.

 

 

Els EUA desmenteixen les insinuacions de Karadzic

 

L'antic mediador nord-americà per a Bòsnia, Richard Holbrooke, ha rebutjat les insinuacions de Radovan Karadzic, qui ahir va assegurar que els Estats Units li havien ofert un tracte pel qual s'estalviaria el processament per crims de guerra si sortia del govern.

 

L'antic líder serbobosnià, que va ser detingut la setmana passada després d'estar fugit durant onze anys, va comparèixer ahir per primera vegada davant del Tribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia a la Haia, que li va llegir les acusacions que se li formulen: onze càrrecs per genocidi, complicitat en genocidi, crims contra la humanitat i crims de guerra.