Srebrenica, la vergüenza de Europa

La doble visió de Miquel i Isaac Ruiz sobre Srebrenica, a Perpinyà

Data: 
8 Sep 2006

Les obres dels fotògrafs, pare i fill, estaran exposats en el Visa Off

LAURA PORTAL. Perpinyà

Miquel i Isaac Ruiz, fotògrafs i pare i fill, són els autors de l'exposició Srebrenica. El silenci de la memòria, que es pot veure aquests dies a la Mediateca de Perpinyà, en el marc del festival Visa Off. La mostra ha estat escollida per la Diputació de Girona com a treball representatiu. Fins al dia 16 estarà oberta a la capital del Rosselló.

L'Àrea de Cultura de la Diputació de Girona participa, per quart any consecutiu, en el Festival Visa Off du Photoreportage, que se celebra durant el mes de setembre a Perpinyà, paral·lelament amb el famós festival internacional de fotoperiodisme Visa pour l'Image.
Srebrenica. El silenci de la memòria, de Miquel i Isaac Ruiz, és l'exposició que presenta la Diputació aquest any. L'exposició és fruit d'un cicle de conferències que la Casa de Cultura va organitzar durant el mes de febrer d'enguany, sobre el conflicte de Bòsnia. Es tracta d'una mostra fotogràfica dedicada a la matança de Srebrenica. S'hi inclou una vintena d'imatges d'aquesta població de Bòsnia i Hercegovina, que palesa que la vida encara no ha recuperat la normalitat després de la massacre comesa durant la setmana del 10 al 15 de juliol del 1995, poc abans d'acabar la guerra. Aquesta massacre va causar 7.800 morts i més de 6.000 desapareguts. Deu anys després, tres mil tombes amb la mateix data, el descobriment de fosses comunes, les cases i fàbriques derruïdes i la mateixa gent, són testimoni viu de la tragèdia