Srebrenica, la vergüenza de Europa

Milosevic acusa Chirac d'haver organitzat la massacre de Srebrenica per inculpar els serbis

Data: 
27 Sep 2002

Slobodan Milosevic ha acusat avui els serveis secrets francesos de ser els responsables de la massacre de Srebrenica, a Bòsnia, on van morir 7.000 bosnians l'any 1995. Milosevic ha fet aquesta afirmació en la declaració general que ha fet en l'obertura de la segona fase del seu judici, dedicada als conflictes de Croàcia i Bòsnia. Segons Milosevic, els autors de la matança van ser "una unitat de mercenaris sota comandament dels serveis secrets francesos".

Milosevic ha dit al Tribunal Penal Internacional de la Haia que si vol saber coses sobre la massacre de Srebrenica que interrogui el president francès, Jacques Chirac. Segons Milosevic, ni ell ni Radovan Karadzic no van saber res dels fets fins que van ser comesos.

L'expresident serbi ha fet referència a una reunió, celebrada el mes de juliol de 1995, entre el general francès, Bernard Janvier, aleshores cap de les forces de les Nacions Unides, i representants del govern bosnià amb l'objectiu de "fabricar un genocidi" per inculpar els serbis i justificar un atac de l'OTAN.