Srebrenica, la vergüenza de Europa

Trobades les restes de 227 víctimes de la massacre de Srebrenica en una fossa comuna

Data: 
11 Nov 2005

SARAJEVO, 11 (EP/AP)

Experts forenses han recuperat les restes de 227 víctimes de la massacre de Srebrenica, la pitjor a Europa des de la Segona Guerra Mundial, segons ha anunciat avui el cap de l'equip forense, Murat Hurtic.

Les exhumacions d'una fossa comuna a la localitat bosniana de Snagovo, al nord-est del país, s'han completat i "hem trobat 147 cossos incomplets i 80 cossos complets", ha assenyalat Hurtic i ha afegit que després de completar-se les exhumacions a Snagovo, el seu equip ha acabat les exhumacions a Bòsnia per aquest any davant l'arribada de l'hivern.

El 1995, les tropes sèrbies van irrompre en l'enclavament de l'est de Bòsnia de Srebrenica, que havia estat declarat zona segura per les Nacions Unides, i van matar a fins a 8.000 homes i nens musulmans. Aquesta és la segona fossa comuna trobada a la mateixa localitat, situada a uns 50 quilòmetres al nord de Srebrenica.

Es van trobar uns cent cossos a l'altra fossa a Snagovo, ha indicat Hurtic, i ha afegit que un supervivent de la massacre havia ajudat a trobar la segona fossa. Els cossos havien estat enterrats inicialment en un altre lloc i després traslladats a Snagovo per encobrir el crim, ha precisat.