Joves i Republicans.
La República a Manresa (1931-1936)

Portada

 

Aquest web ofereix els textos, les imatges, els documents i els manuscrits inèdits de l'exposició "Joves i Republicans. La República a Manresa (1931-1936)", que organitzà l'Ajuntament de Manresa i el Centre d'Estudis del Bages, amb motiu del setantè aniversari de la proclamació de la República.

 

La mostra, que va ser inaugurada el 16 de març del 2001 amb la presència de l'historiador Josep Benet, tenia com a objectiu donar a conèixer l'obra de govern de l'Ajuntament republicà, caracteritzada per una ambiciosa aposta per la cultura, l'ensenyament, els temes socials i la modernització de Manresa.

 

D'altra banda, també volgué destacar la trajectòria i la tasca de diverses personalitats polítiques i intel·lectuals de Manresa i del Bages que tingueren un paper rellevant en aquella època. Eren persones que, des d'uns ideals de llibertat i de justícia social, van lluitar per transformar la societat i per la reconstrucció nacional de Catalunya -alguns d'ells des de la mateixa Generalitat- i van haver de patir les conseqüències de la Guerra Civil i de la posterior repressió franquista.
 

Joaquim Aloy i Pere Gasol