Srebrenica, la vergonya d'Europa

Els Premis Liber Press 2007 distingiran les mares de Srebrenica

Data: 
23 Oct 2007

 

 

 

 

Dues de les vídues, en un acte recent de l'ONG Fotògrafs per la Pau a Srebrenica. Foto: MIQUEL RUIZ

 

EDUARD BATLLE. Girona

Els Premis Liber Press 2007 guardonaran aquest any les mares de Srebrenica, segons va confirmar ahir el president d'aquesta associació Carles McCragh. L'objectiu d'aquests premis és reconèixer la tasca de persones que lluiten pels drets humans i des del 1999 es distingeixen a periodistes d'arreu del món i des del 2003, es fan distincions a associacions humanitàries i personatges del món del cinema. Per aquest any, també s'inaugura el premi en la categoria musical.

El president de l'Associació Liber Press, Carles McCragh, destaca que les mares premiades «han lluitat molt pel reconeixement del genocidi que van patir a Srebrenica i Kepa, i per reivindicar la memòria dels caiguts i assassinats en aquest genocidi, on van morir més de 14.000 persones».

Unes portaveus de les mares està previst que siguin a Girona per recollir el guardó, en l'acte del 21 de novembre a l'Auditori de Girona, juntament amb els altres distingits. Altres premiats per Liber Press han estat els periodistes Jon Lee Anderson (2006), Ryszard Kapuscinski (2003), Ramon Chao (2001) i Ignacio Ramonet (1999).

Com a entitats, han rebut la distinció Nunca Máis, Handicap Santé, Le Monde Diplomatique en espanyol i France Libertés (Danielle Mitterrand).