Srebrenica, la vergonya d'Europa

Uns 60 cossos exhumats per experts del TPI en una fossa comú de l'est de Bòsnia

Data: 
10 Set 1999

Sarajevo, 10 (EP/AFP) Uns seixanta cossos han estat exhumats d'una fossa comuna, ubicada a l'est de Bòsnia, per experts del Tribunal Penal Internacional (TPI), en el marc d'una investigació que realitzen sobre les atrocitats comeses a Srebrenica el 1995, segons ha indicat avui la portaveu del TPI a Sarajevo, Kelly Moore.

Aquestes operacions d'extracció de cadàvers, que es van iniciar fa unes quantes setmanes, ja han finalitzat, ha precisat Moore en roda de premsa, sense revelar el lloc concret en què s'han trobat.

Experts del TPI han començat noves operacions d'exhumació en el nord-oest de Bòsnia, en un altre lloc en què es sospita pugui trobar-se una altra fossa comuna, però lalocalització de la qual es manté en secret "per raons de seguretat", han informat les mateixes fonts.

En total, han estat exhumats les restes de 2.200 persones des de 1996, quan el TPI va iniciar la seva investigació sobre els crims executats a Srebrenica, ha precisat la portaveu.

Les Forces sèrbies de Bòsnia van conquistar l'enclavament musulmà de Srebrenica el juliol de 1995, durant la guerra que va assolar aquest país entre 1992 i 1995.

Més de 7.000 bosnià-musulmans van desaparèixer en aquesta regió després de la conquista sèrbia, segons xifres ofertes pel Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR).