Enric Bosch Tomàs.
La mort injusta d’un manresà
de 18 anys a les acaballes de la Guerra

Documents

IMG 3794.-CERTIFICAT-DE-DEF

 

     Certificat de defunció d'Enric Bosch Tomàs. Va morir a Lleida el 14 de febrer de 1939. (Arxiu Municipal de Manresa).

PA240132

 

  Llibre de Registre del Cementiri de Manresa. Hi consta que el cos d'Enric Bosch Tomàs va ser traslladat del cementiri de Lleida al de Manresa el 23 de de desembre de 1939, al cap de 10 mesos de la seva mort, i on va ser enterrat. (Arxiu Comarcal del Bages).

 
 Esquela-enric-bosch011:     Recordatori d’Enric Bosch Tomàs, fet al cap d’un any de la seva mort. S'esmenta la data de la seva mort (14/2/1939) a l’Hospital Militar de Lleida i el trasllat de les seves restes al Cementiri de Manresa (22/12/1939). Al Llibre de Registre del Cementiri, com s’ha vist, consta que el trasllat es va fer l’endemà.
A-Enric-Bosch
 
  Certificat erroni del Patronato de la Fundación de la Santa Cruz del Valle de los Caídos, segons el qual les restes d'Enric Bosch Tomàs –la ubicació de les quals precisa amb exactitud- es troben al Valle de los Caídos des del 21 de juliol de 1965. Aquells dies va tenir lloc la infausta operació de trasllat de 502 cossos de la fossa comuna del cementiri de Lleida al Valle de los Caídos. El nom d'Enric Bosch Tomàs no va ser esborrat de la relació d'enterrats a la fossa quan el seu pare va anar a recuperar el cos. Per aquest motiu, consta com a enterrat al Valle de los Caídos. (Fundación de la Santa Cruz del Valle de los Caídos).