Actes socials i vida pública

19/11/1916. Visita a les obres de reforma de la façana principal de la Seu. A la fotografia hi apareixen, d’esquerra a dreta, Mn. Josep Servitje, en Joan Jorba Rius, el canonge Josep Alabern, el diputat Leonci Soler i March, el bisbe de Vic Francisco Muñoz, i l’alcalde Manresa Josep Coll i Roca.

Any 1929. Acte de presa de possessió del tinent coronel Emeterio Saz com a comandant militar de Manresa celebrat al local de l’Associació de la Premsa de Manresa i comarca. A les fotos hi distingim el tinent coronel Emeterio Saz (amb capa, ulleres i bigoti) cap de la caserna de Manresa, i a la seva esquerra Joan Jorba Rius amb un gran bigoti blanc.

22/10/1931. Visita als Magatzems Jorba dels assistents al VIII Congrés de la Federació de Premsa Catalano-Balear. Joan Jorba Rius seu al mig, entre Ignasi Ribera i Rovira (1880-1942), president de la Federació, i Josep Prat Piera (1898-1987), president de la delegació manresana.

Any 1932 o 1933. Joan Jorba Rius i el seu fill, Pere Jorba Vall (el tercer per la dreta), retratats davant de la resclosa de la Colònia Jorba sobre el riu Calders.

Octubre de 1934. Junta de Govern de Manresa, formada després dels Fets d'Octubre de 1934 i presidida pel comandant de la caserna del Carme Luis Menéndez Maseras. Joan Jorba Rius aviat se'n desentengué perquè no era amic de significar-se políticament.

Any 1933 o 1934. Joan Jorba Rius (amb el seu gran bigoti blanc) i el seu germà Pere Jorba Rius (amb un puret a la mà) possiblement després una reunió o un dinar de negocis. Aquest darrer era el director general dels Magatzems Jorba de Barcelona.

Abril de 1935. Joan Jorba Rius retratat davant Ràdio Manresa, instal·lada a l’edifici de l’Ateneu, amb una gran mona de Pasqua que representava els nous magatzems que s’anaven a construir.