Fotos personals i familiars

Any 1907. Pere Jorba Gassó (assegut al mig) amb els encarregats de la fàbrica de la colònia Jorba.

Any 1911. Imatge de Pere Jorba Gassó, amb dos dels seus fills i el personal, retratats als voltants de la Colònia Jorba. Se’l pot distingir bo i assegut a la dreta amb una gran barba blanca. A l’esquerra, al seu costat, veiem Josep Jorba Rius i, a la dreta, l’encarregat de la secció de trossos, Simeó Soler, i Joan Jorba Rius.

Any 1913. Pere Jorba Gassó en un retrat fet al taller de fotografia de Can Jorba.

Fotografies del matrimoni Pere Jorba i Teresa Rius. Són dues fotografies fetes en dates diferents. La de Pere Jorba correspon a l’any 1913, quan tenia 64 anys, i la de Teresa Rius està feta a l’any 1901, quan en tenia 51.

Any 1917. Pere Jorba Gassó fotografiat amb les monges del Sagrat Cor de la colònia Jorba.

Any 1918. Fotos familiars. A la primera foto, d’esquerra a dreta, veiem Joan Jorba Rius, Pere Jorba Gassó, Josefina Jorba Vall (filla de Joan Jorba), Rosa Vall Sanllehy (esposa de Joan Jorba). El nen és Anton Calsina, fill de Rosa Jorba Rius i que havia estat afillat, en quedar orfe de pares, per Joan Jorba.

Pere Jorba Gassó passejant davant la porta de Santa Maria de la Seu de Manresa, els anys 20 del segle passat.

Any  1921.  Pere Jorba Gassó, al terrat de la casa del carrer del Born, 11 (on vivia el seu nét Pere Jorba Vall) amb Dolors Portella la qual té en braços la primera besnéta de tots dos, Roser Jorba Gomis.

Any 1920 o 1921. Pere Jorba Gassó retratat al Manganell amb el seu nét Ramon Jorba Puigsubirà (1909-1975). Pere Jorba en aquestes dates ja estava molt malament de la vista a conseqüència d’unes cataractes mal operades i els seus néts, els fills de Josep Jorba Rius, l’acompanyaven durant les vacances escolars al Manganell.