Les últimes detencions
del franquisme a Manresa
(octubre-desembre 1975)

Recull de premsa posterior

       

10-10-1985: “Fa deu anys de l’enxampada de líders sindicals i del PSUC”. Notícia apareguda al diari Regió7 que relata breument les detencions de membres del PSUC i CCOO de l’octubre de 1975. (Arxiu Comarcal del Bages).

           

10-11-1985: “Fa deu anys, un franquisme agònic colpejà Manresa”. Reportatge del diari Regió7 que rememora, deu anys després, les detencions de membres del PSUC i CCOO de Manresa, en unir els records d’alguns dels implicats en els fets. (Arxiu Comarcal del Bages).

           

3-2-1996: “Amnistia no és amnèsia”. Reportatge del diari Regió7 que relata els fets sobre les detencions de membres del PSUC i CCOO de Manresa, 20 anys després. El text dóna un espai destacat a l’explicació, en primera persona, de les tortures sofertes pels implicats en els fets. (Arxiu Comarcal del Bages).

       

26-1-1980: “El PSUC recupera la història de la lluita antifranquista”. Notícia difosa pel diari Regió7 que informa sobre la recuperació del material clandestí publicat pel PSUC durant el franquisme. (Arxiu Comarcal del Bages).

       

31-1-1980: “El PSUC fa les darreres gestions legals”. Notícia del diari Regió7, que completa la informació anterior. En aquest cas, es notifica la intenció del PSUC de dur a terme les gestions legals pertinents per assegurar-se la possessió del material publicat. (Arxiu Comarcal del Bages).

      

13-2-1986: “CCOO reclama el material que tenia a l’antic local”. Notícia apareguda al diari Regió7, segons la qual els militants de CCOO de Manresa van denunciar la venda de material i documentació del seu antic local. (Arxiu Comarcal del Bages).