Taller de Mobles de la Muralla de Sant Domènec

Any 1933. Edifici del taller de Mobles Jorba, a la Muralla de Sant Domènec. A l'any 1933 Joan Jorba i Josep Pich ja havien desfet la societat que havien format i l'empresa pertanyia totalment a Joan Jorba Rius. Taller de mobles i garatge situat a la part del darrere de l'edifici, amb sortida al Torrent de Predicadors.

21/8/1948. Després de la destrucció del taller de mobles a la Muralla de Sant Domènec per un incendi el 23 de setembre de 1946, l’empresa Indústries i Magatzems Jorba el va reconstruir i va obrir al seu lloc una nova botiga de mobles, amb un taller a la part del darrere. L'edifici tenia planta baixa, entresòl, i dues plantes. El 1970 va ser comprat pels Teixits Sant Domingo i, posteriorment, va ser convertit en la seu del Consell Comarcal del Bages. A les imatges, vistes interiors dels nous magatzems el dia de la inauguració. 

 

21/8/1948. Recepció amb motiu de la inauguració del nou magatzem de venda de mobles. Presideix l’acte Pere Jorba Vall; a la seva dreta, amb americana blanca, l’alcalde de Manresa, Joan Prat Pons (1893-1973). L’encarregat de la secció de mobles, en Manuel Seoane Gestal (1897-1978), amb vestit fosc i ulleres, fa el discurs de benvinguda. Darrere la taula presidencial, distingim l’emblema de la casa Jorba entre els retrats de Francisco Franco i de Joan Jorba Rius.