Donació de la pubilla a la ciutat (any 1951)

21/10/1951. A iniciativa del gremi de Sant Lluc, es va fer donació a la ciutat d’una pubilla per unir-la als gegants de Manresa. A la primera foto es veu la pubilla sortint del local de la Creu Roja i els gegants de Barcelona, que n’eren els padrins, que la van a rebre. Tot seguit es van dirigir a la Seu.

21/10/1951. Sortida de la missa que es va fer a la Seu. Davant de l’església es va fer la benedicció de la nova figura. Els gegants assistents a la trobada, procedents de 9 poblacions diferents, estan plantats al llarg del recorregut; a la segona foto es veuen els gegants de Manresa, al seu darrere els de Barcelona i la Pubilla, i els gegants de Berga als costats.

21/10/1951. Després de sortir de la Seu, tots els gegants van fer un recorregut per Manresa passant pels carrers Vallfonollosa, les Piques, Plana de l’Om, Born, Àngel Guimerà, Passeig de Pere III, Muralla del Carme, Joc de la Pilota, Sobrerroca, fins a la Plaça Major. Aquí veiem els gegants de Barcelona, els gegants vells i els gegants nous de Berga a la Plana de l’Om.

21/10/1951. La Pubilla a Sant Domènec i a la Muralla del Carme, envoltada pels membres de l’Agrupació Manresana de Folklore que executava la “Dansa de la Pubilleta” del mestre Francesc Juanola, amb coreografia d’Antoni Reguant.

21/10/1951. La pubilla de Manresa a la Plaça Major. A cada banda del ninot, que representava l’entrada i el pati d’una masia catalana, hi havia els versos de la “Cançó de la Pubilla”, escrita pel farmacèutic i músic manresà Josep M. Mestre Miret (1918-2002). A la tarda es va fer una xocolatada, repartiment de flabiols i elevació de bombes japoneses per la canalla; finalment, a les 6, es va encendre el ninot i es va fer una audició de sardanes.

 

21/10/1951. El banderer i els heralds de la ciutat davant l’Ajuntament de Manresa.

21/10/1951. Els gegants de Manresa amb la Pubilla, els nans i les nanes a la Plaça Major.