Obsequis i sorteigs

Sorteig d’una Vespa (any 1958)

Sorteig d’una Isetta (any 1959)

Novembre de 1958. Carrossa que anunciava, a la Fira de Sant Andreu, el gran sorteig que Magatzems Jorba faria per Reis entre els seus clients.

5/1/1959. Magatzems Jorba organitzà per Reis un gran sorteig d’un vehicle Isetta, una Vespa S, una rentadora i caixes de xampany entre els clients que anessin a comprar-hi. Observem a la dreta l’edifici en construcció que havia substituït l’antiga casa Devant, on havien estat situats anteriorment els Magatzems Jorba.

Gener 1959. Vehicle Isetta. Aquest vehicle es va fer popular entre 1953 i 1961 i era un entremig entre un cotxe i una moto. Tenia tres rodes, un motor de 200 cm3 i la particularitat de tenir la porta al davant.

Gener 1959. Rentadora Ter que sortejaven els Magatzems Jorba i Vespa S, un scooter molt popular en aquells anys.

Obsequis (any 1959)

Agost de 1959. Façana de Cal Jorba amb un gran cartell oferint diversos obsequis als seus compradors amb motiu de la Festa Major. A la dreta es pot observar l’edifici en construcció que havia substituït l’antiga casa Devant, on havien estat situats anteriorment els Magatzems Jorba. Un dels obsequis que s’oferia era un pollastre.

Sorteig d’un Seat 600 (any 1959)

Nadal de 1959. Anunci del sorteig d’un Seat 600, un scooter Lambretta, una bicicleta i altres premis entre els compradors. El Seat 600 va ser el primer vehicle al que podien accedir les classes mitjanes, tot i tenir un preu de 71.000 pessetes, que aleshores equivalien quasi a 4 anys del sou d’un mestre. Exposició dels principals regals del sorteig al vestíbul de Cal Jorba i moment del sorteig davant notari.

Sorteig d’una nevera (any 1959)

25/10/1965. Sorteig d’una nevera Leonard als Magatzems Jorba. Els diners recollits es lliuraven per a la restauració i embelliment del Santuari de Joncadella. Pere Jorba i Puigsubirà entrega el premi a la família agraciada en presència de Mn. Jacint Medina Fabregó i el periodista de Ràdio Manresa Josep Maria Pintó. També es va premiar amb una bicicleta els escolars que s’havien distingit venent números.

Sorteig d'un viatge de nuvis (any 1964)

Octubre de 1964. Magatzems Jorba va organitzar una festa per als nens el dia del lliurament del premi a Sant Corneli i va contractar una cobla perquè toquessin sardanes durant la festa. A la primera foto hi apareix Josep Perarnau amb els seus pares i el diploma del premi concedit.

Sorteig d’un Seat 850 (any 1967)