El primer franquisme a Manresa en un clic (1939-1959)

El "DIA DE LA VICTORIA". Documents

 

     

16/5/1939: Comunicat de l'alcalde en què demana la sala d'actes del Casino per realitzar el ball de celebració del “Día de la Victoria”. (Arxiu Municipal de Manresa).

 

1940

     

30/3/1940: Llista d'escoles i particulars que assistiran a la missa amb motiu del primer aniversari de la victòria franquista. S’hi preveia una assistència de 2.313 estudiants. (Arxiu Municipal de Manresa).

 

     

30/3/1940: Disposició de la Guàrdia Urbana amb motiu de la celebració del “Día de la Victoria”. (Arxiu Municipal de Manresa)

 

   

Plànols amb les indicadions d'on s'havien de situar les autoritats i els diferents cossos al Passeig, amb motiu de la missa commemorativa de la victòria franquista. (Arxiu Municipal de Manresa)

 

     

Abril del 1940: carta de l'entitat "Deporte Ciclista Manresano" al cap de la Guàrdia Urbana per agrair-li la col·laboració en l'organització del "Premio de la Victoria". (Arxiu Municipal de Manresa).

 

 
   

Programa de la cursa ciclista organitzada amb motiu de la celebració de la victòria franquista per l’entitat “Deporte Ciclista Manresano”. (Arxiu Municipal de Manresa).

 

1941

     

2/4/1941: Comunicat de Falange a l’alcalde de Manresa, a qui convida a assistir a la cursa ciclista organitzada conjuntament per la "Peña Ciclista Buenavista", amb motiu de la commemoració de la “Liberación Nacional”. (Arxiu Municipal de Manresa).

 

1942

 
     

Programa oficial del “II Gran Premio de la Victoria”, organitzat per “Deporte Ciclista Manresano” amb motiu de l’1 d’abril. (Arxiu Municipal de Manresa).

 

1943

   

1/4/1943: Programa d'actes commemoratius organitzats pel Primer Batallón del Regimiento de Infantería nº 64 de la caserna del Carme. (Arxiu Municipal de Manresa).

 

1945

     

28/3/1945: Invitació del “Jefe de Ceremonial” de Falange, Hipólito De Pedro Martínez, a l'alcalde Josep Montardit Garcia, a la missa commemorativa de l'aniversari de la victòria franquista. (Arxiu Municipal de Manresa).

 

Relació de personalitats i institucions a qui es van enviar invitacions amb motiu dels actes commemoratius. (Arxiu Municipal de Manresa).

 

1947

   

Ordre del Batallón de Cazadores de Montaña Barcelona nº V, Comandancia Militar de Manresa, en què explica com es desenvoluparà la jornada de celebració de la “Fiesta de la Liberación”.

 

   

31/3/1947: Disposició i ordre de la Guàrdia Urbana en referència a la “Fiesta de la Victoria”, prevista l'endemà. (Arxiu Municipal de Manresa)

 

     

1/4/1947: Peces musicals que formaven part del programa que la Banda Municipal va interpretar en el concert del dia 1 d’abril, “Fiesta de la Victoria”. (Arxiu Municipal de Manresa)

 

1948

     

27/3/1948: Invitació del “Jefe de Ceremonial” de Falange, Hipólito de Pedro Martínez, a l'alcalde Joan Prat Pons a la missa amb motiu de l'aniversari de la “victoria”. Al revers, llista de personalitats a qui es va enviar la invitació. (Arxiu Municipal de Manresa).

 

   

30/3/1948: Invitació del “Jefe de Ceremonial” de l'Ajuntament de Manresa, Francesc Gual Vilaseca, adreçada al tinent d'alcalde Pere Perera Casajuana, amb motiu de la missa de la “Fiesta de la Victoria”. (Arxiu Municipal de Manresa).

 

1951

     

29/3/1951: Invitació del “General Jefe de Infanteria Divisionaria 42” (Divisió de Muntanya), José Muñoz Valcárcel, a l'alcalde i regidors a la missa de commemoració de la victòria franquista.

 

1953

     

30/3/1953: La comandància militar de Manresa convida l’alcalde i regidors a la missa que es farà a la basílica de la Seu, amb motiu de la “Fiesta de la Liberación”.

Torna a dalt