El primer franquisme a Manresa en un clic (1939-1959)

Circulació de persones

El salconduit

     

20/4/1939: autorització de la Comandància Militar de Manresa a Enriqueta Casa Aymerich per circular lliurament per tota Espanya durant 15 dies. (Arxiu Municipal de Manresa)

 

     

8/10/1942: expedició d’un salconduit especial des de la Dirección General de Seguridad perquè la manresana Josefa Pujol Puntí pugui circular per la zona fronterera amb França. (Arxiu Municipal de Manresa)

 

     

10/6/1944: expedició d’un salconduit per part del Govern Civil a favor d’Antònia Piqué Guitart perquè pugui circular per tota Espanya, però no vàlid per a la zona fronterera. (Arxiu Municipal de Manresa)

 

     

Febrer-juny del 1943: diverses relacions de persones sancionades per viatjar sense el salconduit corresponent. (Arxiu Municipal de Manresa)

Torna a dalt

Passis de lliure circulació

     

25/1/1939: sol·licitud del director de l’empresa Gas Manresana per tal que alguns dels seus treballadors puguin circular més tard de 2/4 de 6 de la tarda, ja que estan ocupats en un treball permanent. (Arxiu Comarcal del Bages)

 

     

26/1/1939: sol·licitud de l’empresa Riegos y Fuerza del Ebro, SA de passis de lliure circulació per l’interior de Manresa per als seus treballadors. (Arxiu Comarcal del Bages)

 

     

22/6/1939: sol·licitud de l’alcalde de Manresa adreçada al cònsol d’Espanya a Brussel·les perquè doni facilitats al matrimoni format per Jorge R. Starz i Pilar Canudas -residents ambdós a la capital belga-, per tal que puguin viatjar a Manresa per visitar el pare d’ell, Manel Canudas Tomàs, “persona completamente adicta al Glorioso Movimiento Nacional”, que està greument malalt. (Arxiu Comarcal del Bages)

Torna a dalt