Les últimes detencions
del franquisme a Manresa
(octubre-desembre 1975)

El míting de la Sala Loiola (1976)

Documents

     

Juny de 1976: Octaveta de propaganda del míting que el PSUC de Manresa va fer el 3 de juliol de 1976 a la sala Loiola –actualment Sala Ciutat- de Manresa. Hi parlaren Lluís Maruny, Francesc Padullés, Josep Cònsola i Jaume Sala. (Arxiu Comarcal del Bages).

     

Juliol de 1976: Text llegit per Lluís Maruny en el primer míting que el PSUC de Manresa va celebrar a la ciutat després de 40 anys de franquisme. Va tenir lloc el 3 de juliol de 1976 a la sala Loiola –actualment Sala Ciutat-. El contingut coincideix parcialment amb el discurs pronunciat, finalment, per Maruny. Document inèdit. (Arxiu Nacional de Catalunya, fons de Lluís Maruny i Curto).

     

5-7-1976: Informe de la Guàrdia Civil de Manresa, dirigit al Govern Civil de Barcelona, sobre el primer míting que el PSUC de Manresa va celebrar a la ciutat després de 40 anys de franquisme. Va tenir lloc el 3 de juliol de 1976 a la sala Loiola –actualment Sala Ciutat-, davant l’assistència d’unes 2.000 persones i aprofitant la commemoració del 40è aniversari del partit. Document inèdit. (Arxiu General de la Delegació del Govern a Catalunya).

Premsa

     

3-7-1976: “Presentación del PSUC en Manresa”. Notícia apareguda a la Gazeta de Manresa que informa de la celebració, aquell mateix dia, del primer míting del PSUC a Manresa després de 40 anys de franquisme. (Arxiu Comarcal del Bages).

     

6-7-1976: “PSUC: míting a Manresa i concentració a Mataró”. Crònica, difosa pel diari Avui, del primer míting que el PSUC de Manresa va celebrar a la ciutat després de 40 anys de franquisme. La notícia xifra l’assistència en 1.500 persones i destaca les constants interrupcions, produïdes per càntics reivindicatius del públic. (Hemeroteca General de la Universitat Autònoma de Barcelona).

     

14-7-1976: “Manresa: protesta por haberse prohibido la presentación del PSAN”. Nota publicada pel diari La Vanguardia Española que resum el comunicat enviat pel PSUC de Manresa relacionat amb la celebració del primer míting després de 40 anys de franquisme i amb la protesta per prohibir l’acte de presentació del PSAN de la ciutat. El PSUC agraeix a la premsa la informació difosa de l’acte. (Hemeroteca digital del diari La Vanguardia).

     

24-7-1976: “Presentació de CSC i míting del PSUC”. Crònica publicada al setmanari Canigó del primer míting que el PSUC de Manresa va celebrar a la ciutat després de 40 anys de franquisme. L’article destaca la implicació del públic en l’acte, amb nombrosos càntics, així com la presència de persones vingudes d’altres ciutats catalanes. (Hemeroteca General de la Universitat Autònoma de Barcelona).