Les últimes detencions
del franquisme a Manresa
(octubre-desembre 1975)

Els antecedents de les detencions

 
  

  

3-10-1975: Nota informativa de la Guàrdia Civil de Manresa adreçada al Govern Civil de Barcelona per notificar-li el desenvolupament de diferents aturades laborals a l’empresa Pirelli de Manresa en protesta per les cinc penes de mort que la dictadura franquista havia efectuat feia pocs dies. Document inèdit. (Arxiu General de la Delegació del Govern a Catalunya).

     
  

4-10-1975: Octaveta publicada per CCOO de Manresa que denuncia l’augment de la repressió i violència per part de la dictadura franquista i condemna les recents execucions a dos membres d’ETA i a tres del FRAP. La publicació d’aquesta octaveta hauria conduït a l’inici de les detencions de militants antifranquistes manresans per part de la Guàrdia Civil. (Arxiu Nacional de Catalunya, fons Partit Socialista Unificat de Catalunya).

       

7-10-1975: Nota informativa de la Guàrdia Civil de Manresa adreçada al Govern Civil de Barcelona per comunicar-li la troballa de centenars d’octavetes de CCOO de protesta per les cinc execucions de finals de setembre. La nota s’acompanya d’un exemplar de les fulles distribuïdes. Document inèdit. (Arxiu General de la Delegació del Govern a Catalunya).