El primer franquisme a Manresa en un clic (1939-1959)

Fiesta de la "liberación" de Manresa. Imatges

 

 
 
 
   
 
   
 

24/1/1947: imatges de la celebració del 8è aniversari de “la liberación” de Manresa. Després que a la Plaça Major es fes l'acte simbòlic en què es llegí l'informe oficial de guerra del 24 de gener de 1939, se celebrà al Teatre Conservatori un "acto de afirmación nacional". Els actes foren presidits per l'alcalde i el governador civil, Bartolomé Barba. (Arxiu Comarcal del Bages).

 

 
     

24/1/1951: celebració del 12è aniversari de “la liberación”. Imatges de la sortida de la Seu -on es va fer la missa "en acción de gracias por la Liberación de Manresa, por el invicto Ejército del Caudillo"- del míting al Teatre Conservatori (hi van participar el tinent d'alcalde Ernest Sala Gelabert, Josep Segura Sanfeliu, secretari provincial de la "Vieja Guardia", i Alfredo A. de Casanova Fernández, delegat provincial d'ex-cautivos) i del dinar de celebració dels excombatents. (Arxiu Comarcal del Bages)

 

 
     

24/1/1952: celebració del 13è aniversari de “la liberación” de Manresa en diferents actes a la Seu, a l'Ajuntament i al Teatre Conservatori. Entre les autoritats, el general José Muñoz Valcárcel; l’alcalde accidental de Manresa Josep Moll; José Solano Latorre sots-cap provincial del Movimiento; Alfonso Ibáñez Ferrán, secretari local del Movimiento de Barcelona; Ernesto Sala Gelabert i el comissari de policia Alejo Sánchez de la Peña. (Arxiu Comarcal del Bages)

Torna a dalt