Correspondència inèdita 
de Lluís Companys, Pau
Casals i altres personalitats catalanes  
(Fons Jaume Creus i Ventura)

Correspondència amb Frederic Escofet (3)

En aquest apartat es pot veure una carta de recomanació de Frederic Escofet adreçada a Jaume Creus i dues cartes més (en realitat, una d’elles és només un esborrany) de Jaume Creus a Frederic Escofet. Frederic Escofet i Alsina (Barcelona, 1898 – Barcelona, 1987) va ser un militar que tenia la plena confiança dels presidents Macià i Companys i que –com Pérez Farràs- va ser condemnat a mort pels Fets del Sis d’Octubre de 1934, pena que li fou commutada per la de reclusió perpètua. Aleshores ell era el comissari general d’Ordre Públic, càrrec que tornà a assumir el 26 de juny de 1936. Fou un dels artífexs del fracàs de l’aixecament militar del 19 de juliol a Barcelona. S’exilià el 1939.

CARTA DE FREDERIC ESCOFET A JAUME CREUS (26/1/1934. Barcelona)

Frederic Escofet li recomana un dentista per a una plaça vacant del Patronat d’Assistència Social de la Casa de Caritat i Maternitat.

CARTA DE JAUME CREUS A FREDERIC ESCOFET (sense data) (Esborrany)

Carta de recomanació per a una plaça de mosso d’esquadra.

Vegeu la transcripció íntegra de la carta

CARTA DE JAUME CREUS A FREDERIC ESCOFET  (3/7/1936) (Còpia)

Epístola de Jaume Creus a Frederic Escofet en relació al seu nomenament com a comissari general d’Ordre Públic. En comptes de felicitar-lo, Creus  li diu: “sento molt el càrrec nou que teniu, càrrec de molt mals de cap; mai fareu content a tothom i per molt que feu vós l’èxit depend del factor principal sort i de les ganes de treballar dels altres...