Cens de manresans privats de llibertat
Noms i xifres de la repressió franquista (1939-1975)

La llibertat vigilada: l’estigma dels vençuts. Documents

9/11/1945. La Junta de Llibertat Vigilada consulta a l’alcalde sobre la petició de llibertat condicional presentada per Rafael Corvinos Barraca, que havia estat president del Comitè Central Antifeixista de Manresa i tinent d’alcalde. (Arxiu Comarcal del Bages).

22/11/1945. La Guàrdia Urbana informa contra la petició de llibertat condicional presentada per Rafael Corvinos, de qui destaca “su labor anti-españolista”  i els actes delictius comesos mentre fou membre del comitè. El document conclou: “[...] tuvo en su mano el poder otorgar algún indulto, no sin pensar en un mañana que esto le pudiese valer como mérito de hombre bueno y naturalmente hoy hay personas que lo avalan como hombre ‘bienhechor’, olvidando el mal que ha causado”. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d’Alfons Garriga Boneri, condemnat a sis anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Josep Giralt Torruella, condemnat a sis anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó de Manresa. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d’Emilio González Santa, condemnat a pena de mort –commutada per la de nou anys-, procedent de la presó de Sant Miquel dels Reis (València). (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d’Alfons Gorguí Sala, condemnat a vint anys i un dia per adhesió a la rebel·lió, procedent del penal d’Ocaña (Toledo). (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Rosa Gras Bosch, de cinquanta anys, obrera tèxtil. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Natàlia Grau Sauleda, mestressa de casa, condemnada a dotze anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó provincial de Lleida. No li és permès de residir a Verdú. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Dolors Guix Vancell, de professió teixidora, condemnada a vuit anys per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó de Manresa. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Benet Guitart Algué, condemnat a dotze anys per excitació a la rebel·lió, procedent de la presó de Sant Miquel dels Reis (València). (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d’Enrique Hernández Guirado, condemnat a trenta anys per rebel·lió militar –pena commutada per la de vint anys-, procedent de la presó Model de Barcelona. No té permès de residir a Esparreguera. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Julio Hernández Sixto, peó ferroviari, condemnat a dotze anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó del Poble Nou de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Fermín Indurain Zabala, de professió forner, condemnat a sis anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

11/09/1942. Informe de la Guàrdia Urbana que es fa ressò de la posició contrària de Falange i la Guàrdia Civil davant la possibilitat que Jacint Vilellas Beltran torni a residir a Manresa, motiu pel qual n’aconsellen el desterrament. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Manuel Insa Garín, de professió jornaler, condemnat a trenta anys per adhesió a la rebel·lió, procedent de la presó de Getafe (Madrid). Ha redimit una part de la pena per mitjà de treballs. No li és permès residir a Sant Vicenç de Castellet. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d’Agapit Jordana Solana, pagès, condemnat a dotze anys per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó provincial de Lleida. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Teresa Juanola Feliu, condemnada a vint anys per rebel·lió, procedent de la presó de Barbastre (Osca). (Arxiu Comarcal del Bages).

01/08/1943. Carta-informe de Josep Estruch Aymerich al director de la presó Model de Barcelona en què li descriu les activitats que porta a terme com a beneficiari de la llibertat condicional. S’hi pot llegir: “Evito totalmente las malas compañías y procuro portarme lo mejor que puedo”. (Arxiu Nacional de Catalunya).

01/01/1943. Ordre adreçada a l’agent Fortunato Pérez, d’acompanyar l’exregidor republicà Miquel Arpa fins a l’Estació del Nord de Manresa, on ha de treure’s el bitllet per anar fins a València, ciutat en la qual fixarà la residència en règim de desterrament. (Arxiu Nacional de Catalunya).

Fitxa de llibertat vigilada de Lorenzo Lanza Fernández, de setanta anys, de professió jornaler, condemnat a dotze anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó d’Uclés (Conca). (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Julio Lanza Lozano, condemnat a vint anys per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó d’Ocaña (Toledo). (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Carmen López López, mestressa de casa, condemnada per “encubrimiento [de] bandolero”, procedent de la presó provincial d’Almeria. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Joan Lladó Bofarull, de professió manobre, condemnat a vint anys i un dia per rebel·lió militar, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d’Ignasi Lladó Rial, de professió escrivent, condemnat a dotze anys per auxili a la rebel·lió, procedent de la de Manresa. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Manuel Llarí Benedicto, de professió adober, condemnat a sis anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. Inicialment estava subjecte a desterrament. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Valentí Lleonart Vilanova, de professió contramestre, condemnat a trenta anys per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó provincial d’Osca. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Daniel Llovet Llovet, pagès, condemnat a vint anys per adhesió a la rebel·lió, procedent de la presó de Sigüenza (Guadalajara). (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d’Ernest Lluch Claret, de professió comptable, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Nicèfor Llumà Vila, de professió tallador, condemnat a dotze anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. Anteriorment estigué subjecte a desterrament. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d’Antonio Martínez Martínez, de professió manobre, condemnat a dotze anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Juan Martínez Quesada, de professió manobre, condemnat a dotze anys per adhesió a la rebel·lió, procedent de la presó habilitada de Toledo núm. 2. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d’Alfonso Martínez Quesada, de professió manobre, condemnat a dotze anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Matías Martínez Serrano, de professió manobre, condemnat a quinze anys per rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. Anteriorment estigué subjecte a desterrament. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Joaquín Miravete Quirós, de professió minaire, condemnat a pena de mort per rebel·lió militar, procedent del destacament d’Utrillas (Terol). La pena li fou commutada per la de vint anys. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Josep Molins Riu, de professió xofer, condemnat a sis anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Ramon Morelló Almoyner, de professió comptable, condemnat a dotze anys i un dia de reclusió menor, procedent de la presó de Manresa. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Francisco Muñoz Muñoz, de professió manobre, condemnat a dotze anys per rebel·lió militar, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d’Isidre Muntalà Segura, de professió picapedrer, condemnat a sis anys i un dia per rebel·lió, procedent del campament de penats de Belchite. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Juan José Navarro Cruz, de professió peó, condemnat a quinze anys per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. La pena li fou commutada per la de vuit anys. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Ramón Nevot Ran, agent d’assegurances, condemnat a dotze anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó de San Juan de Mozarrifar (Saragossa). La pena li fou commutada per la de vuit anys. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Basilio Abad García, condemnat a sis anys per rebel·lió militar i ingressat a la presó de Belchite. A dalt, s’hi pot llegir “BAJA Definitiva”. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Juan Alcarcón Carretero, procedent de la presó Model de Barcelona i condemnat a catorze anys i sis mesos. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d’Antonio Alarcón Navarro, condemnat a sis anys i un dia per auxili a la rebel·lió i en llibertat condicional amb desterrament durant un temps, fins que se l’autoritzà a tornar a Manresa. (Arxiu Comarcal del Bages).

22/06/1942. La Guàrdia Urbana informa favorablement sobre la concessió de la llibertat vigilada a Josep Alegret Roca, “siempre y cuando le sea aplicada la Ley de destierro a 250 Kms. de esta población”. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Josep Alegret Roca, mecànic, condemnat a sis anys per auxili a la rebel·lió. A dalt, s’hi pot llegir “BAJA Definitiva”. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Telesforo Alijotas Alfonser, d’ofici torner, condemnat a mort per adhesió a la rebel·lió, pena commutada per la de trenta anys de presó i indultat posteriorment, després de complir onze anys. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d’Andreu Alsina Farriols, exregidor de l’Ajuntament de Manresa, condemnat a quatre anys per auxili a la rebel·lió, dels quals ha extingit 114 dies. (Arxiu Comarcal del Bages).

09/03/1943. El director de la presó Model de Barcelona requereix a l’Ajuntament de Manresa que adverteixi el penat Josep M. Álvarez –en llibertat condicional- que té l’obligació de fer arribar cada mes la carta de presentació dins els terminis establerts. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Lluís Amat Engo, mecànic de professió, condemnat a dotze anys i un dia per auxili a la rebel·lió i ingressat a la presó central de Burgos. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Lluís Ambròs Avellana, d’ofici cambrer, condemnat a dotze anys i un dia per auxili a la rebel·lió i ingressat a la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Primitivo Arcal Ordobas, de trenta-nou anys, jornaler de professió, condemnat a deu anys per auxili a la rebel·lió i procedent de la presó de Girona. S’hi fa constar que no pot residir a Manresa perquè està subjecte a desterrament. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat de Josep Bacardit Centellas, de professió manobre, condemnat a dotze anys i un dia per auxili a la rebel·lió –pena commutada després per la de vuit anys- i ingressat a la presó Model de Barcelona. Al capdamunt s’hi pot llegir “Indultado”.

Fitxa de llibertat vigilada de Joan Badia Busoms, d’ofici peó serrador, condemnat a sis anys i un dia per auxili a la rebel·lió, ingressat a la presó de Manresa i subjecte a desterrament durant un temps. Al capdamunt del document es pot llegir la inscripció “BAJA Definitiva””. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d’Agustí Baraldés Capdevila, de professió teixidor, condemnat a dotze anys i un dia per auxili a la rebel·lió, ingressat a la colònia penitenciària del túnel de Vielha. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Joaquim Barris Torres, d’ofici paleta, condemnat a dotze anys i un dia per auxili a la rebel·lió i ingressat a la presó de Manresa. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Francesc Bastardas Monsech, de professió xofer, condemnat a sis anys i un dia per rebel·lió militar i procedent de la presó de Belchite (Saragossa). (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Jaume Blas Roca, de 59 anys, vidu, treballador de l’escorxador, condemnat a sis anys per auxili a la rebel·lió i procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Ramon Bonet Muxí, de professió pagès, condemnat a quinze anys per rebel·lió militar i procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Joan Bonvehí Canal, d’ofici mecànic, condemnat a dotze anys i un dia per auxili a la rebel·lió i procedent de la presó Model de Barcelona. Segons hi consta, fou indultat. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d’Amadeu Bosch Pons, de professió dependent, condemnat a nou anys per auxili a la rebel·lió i ingressat a la presó de Manresa. Posteriorment fou indultat. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d’Enric Brucart Coma, de professió escrivent, condemnat a dotze anys i un dia per auxili a la rebel·lió, ingressat a la presó de Manresa i desterrat després a Palma de Mallorca. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Josep Calafell Oliveras, de 51 anys, dependent d’ofici, condemnat a sis anys per auxili a la rebel·lió. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d’Amadeu Camprubí Sitges, de 52 anys, d’ofici fuster, condemnat a vint anys i un dia per rebel·lió militar, ingressat a la presó Model de Barcelona i indultat després de rebre la llibertat condicional. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Gonzalo Candel García, de quaranta anys, vidu, de professió fonedor, condemnat a quinze anys per rebel·lió militar. Fou internat a la presó Modeol de Barcelona i posteriorment indultat. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d’Andreu Cardona Farràs, de 47 anys, manobre de professió, condemnat a vint anys per rebel·lió militar i procedent de la presó Model de Barcelona. Posteriorment fou indultat. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Baldomer Casas Guix, d’ofici carreter, condemnat a dotze anys i un dia per auxili a la rebel·lió, pena commutada per la de sis anys. Estigué internat a la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Josep Casas Guix, de 44 anys, pagès, condemnat a quinze anys per rebel·lió militar, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Ramon Casas Santané, de 62 anys, ferrer de professió, condemnat a dotze anys i un dia per rebel·lió militar, subjecte a desterrament i autoritzat a residir a Esplús (Osca). Abans estigué internat a la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Rossend Catllà Vendrell, de 58 anys, pagès, condemnat a vint anys per rebel·lió militar, procedent de la presó Model de Barcelona. Posteriorment fou indultat. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Ramon Cayuela Cayuela, de professió manobre, condemnat a sis anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Lluís Comallonga Palau, de professió peó, procedent de la presó Model de Barcelona i condemnat a sis anys per auxili a la rebel·lió. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d’Eudald Costa Tañà, de 56 anys, mecànic, procedent de la presó de Belchite (Saragossa) (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Mateu Espinal Bajona, pagès, procedent de la presó Model de Barcelona, condemnat a sis anys i un dia per auxili a la rebel·lió militar. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Rosa Espinalt Prat, de 24 anys, procedent de la presó Model de Barcelona, condemnada a dotze anys per rebel·lió militar. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Josep Espuñas Freixas, xofer mecànic, procedent de la presó Model de Barcelona, condemnat a sis anys per auxili a la rebel·lió. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d’Antoni Estiarte Betrià, de 45 anys, jornaler, procedent de la presó Model de Barcelona, condemnat a sis anys i un dia per auxili a la rebel·lió. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Sixte Farrés Almorín, procedent de la presó provincial de Girona, condemnat a 366 dies pel delicte de “Fronteras”. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Manuel Font Brunet, de 52 anys, de professió sabater, procedent de la presó provincial de Lleida, condemnat a vint anys per auxili a la rebel·lió, dels quals n’havia estingit quatre i mig en el moment d’obtenir la llibertat condicional. Havia estat president de l’Ateneu Cultural Popular de Manresa. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Sadurní Font Pujol, de 44 anys, jornaler, procedent del batalló de treballadors núm. 81. Processat per auxili a la rebel·lió, no fou condemnat a cap pena, però estigué dotze mesos privat de llibertat. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de l’exalcalde Joaquim Fornells, de 44 anys, procedent de la presó Model de Barcelona, condemnat a sis anys i un dia per auxili a la rebel·lió. En ser-li concedida la llibertat condicional, visqué durant un any desterrat a Alacant . (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de José Funcia Alastuey, condemnat a vint anys per rebel·lió militar, pena commutada per la de dotze anys i un dia. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d’Antoni Gabarró Sala, fuster, procedent del penal del Puerto de Santa María (Cadis), condemnat a trenta anys per rebel·lió militar. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Leonardo García Mateos, procedent de la presó de Colmenar Viejo (Madrid), condemnat a vint anys i un dia per adhesió a la rebel·lió. Posteriorment fou indultat. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Trinitat Garcia Montalba, de 63 anys, de professió cuinera, procedent de la presó de dones de les Corts (Barcelona), condemnada a trenta anys per rebel·lió militar, pena que li fou commutada per la de vint anys i un dia. En ser-li concedida la llibertat condicional havia complert més de dos anys i mig; gràcies a treballs, havia redimit cinc mesos. (Arxiu Comarcal del Bages).

21/06/1943. Informe conjunt de Falange i la Guàrdia Civil, de denegació de llibertat condicional a Emili Coma Campanins. (Arxiu Comarcal del Bages).

17/06/1943. Informe de la Guàrdia Urbana sobre la petició de llibertat condicional per part de Ramon Coll Serra. (Arxiu Comarcal del Bages).

10/06/1943. Informe de la Guàrdia Urbana sobre la petició de llibertat condicional per part d’Emili Coma Campanins. Es refereix a la seva “destacada actuación marxista”. (Arxiu Comarcal del Bages).

17/06/1943. Denegació de llibertat condicional a Román Chesa Armisién, “por su mala actuación marxista”. (Arxiu Comarcal del Bages).

06/11/1942. Des de la presó de Lleida es consulta a l’Ajuntament de Manresa si hi ha cap inconvenient a concedir la llibertat condicional a Joan Cañameras Devesa. (Arxiu Comarcal del Bages).

24/12/1942. En resposta al director de la presó Model de Barcelona, la Guàrdia Urbana dóna llum verd a la petició de llibertat condicional presentada per Agustí Baraldés Capdevila, però “aplicándosele la ley de destierro a 250 kilómetros”. (Arxiu Comarcal del Bages).

26/10/1942. En resposta al director de la presó Model de Barcelona, la Guàrdia Urbana dóna llum verd a la petició de llibertat condicional presentada per Ramon Casas Santané, però “aplicándosele la ley de destierro a 250 kilómetros”. (Arxiu Comarcal del Bages).

27/11/1944. La Guàrdia Urbana informa desfavorablement sobre la concessió de llibertat condicional a Antoni Camps Ciuró, “debido a su mala actuación durante la dominación rojo-separatista”. El document ha estat motivat per una consulta de la Junta de Llibertat Vigilada. (Arxiu Comarcal del Bages).

09/11/1944. Ofici de la Junta de Llibertat Vigilada de Manresa per mitjà del qual consulta a l’alcalde sobre la concessió de llibertat vigilada a Antoni Martí Farreras i Joaquim Barris Torres. (Arxiu Comarcal del Bages).

15/11/1944. La Guàrdia Urbana informa desfavorablement sobre la concessió de llibertat condicional a Antoni Camps Ciuró, “por su mal comportamiento con  relación a Nuestro Glorioso Movimento Nacional”. El document ha estat motivat per una consulta de la Junta de Llibertat Vigilada. (Arxiu Comarcal del Bages).

24/11/1945. L’alcalde de Manresa informa negativament sobre la concessió de la llibertat condicional a Rafael Corvinos, “no interesando por tanto bajo ningún concepto que goce de los beneficios de la Libertad condicional y mucho menos que venga a residir en esta Ciudad”. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Josep Oliva Claret, treballador tèxtil, condemnat a trenta anys per adhesió a la rebel·lió, procedent del destacament penal d’Arroyo (Cantàbria). (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Josep Palacios Busoms, de professió jornaler, condemnat a sis anys per excitació a la rebel·lió, procedent de la presó de Sant Miquel dels Reis (València). (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Francesc Parera Mensa, de professió paleta, condemnat a vint anys per excitació a la rebel·lió, procedent de la presó de Sant Miquel dels Reis (València). La pena li fou commutada per la de deu anys. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Miquel Pedra Estopa, de professió manobre, condemnat a vint anys per rebel·lió militar, procedent de la presó d’Alcalá de Henares (Madrid). La pena li fou commutada per la de dotze anys i un dia. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Josep Pidelaserra Duran, ajudant de contramestre, condemnat a vint anys per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. La pena li fou commutada per la de dotze anys i un dia. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Josep Piñol Dolcet, de professió contramestre, condemnat a dotze anys i un dia per “bandidaje”. Es troba en llibertat sota el patrocini de la seva germana Adela. Figura classificat dins el grup C, que incloïa els qui havien incorregut en desafección grave. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Joan Pintó Llobateras, treballador tèxtil, condemnat a dotze anys per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó de Manresa. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Josep Planas Sallés, de professió fuster, condemnat a dotze anys i un dia per rebel·lió militar, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Josep Planell Casas, pagès, condemnat a trenta anys per rebel·lió militar, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d’Àngel Planell Oller, de professió pintor, condemnat a dotze anys per auxili a la rebel·lió i procedent de la presó de Manresa. Posteriorment fou indultat. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Josepa Pluvins Navarro, mestressa de casa, condemnada a vint anys per rebel·lió militar, procedent de la presó de Les Corts de Barcelona. La pena li fou commutada per la de dotze anys i un dia. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Manuel Poblete Cano, mosso de magatzem, condemnat a vint anys per rebel·lió militar, procedent de la presó Model de Barcelona. La pena li fou commutada per la de dotze anys i un dia. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Josep Prat Corominas, de professió jornaler, condemnat a sis anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. Anteriorment estigué subjecte a desterrament. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de l'exregidor Emili Prunés Sató, de professió comerciant, condemnat a sis anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó de Manresa. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Joan Pujol Carol, de professió xofer, condemnat a trenta anys per adhesió a la rebel·lió, procedent del reformatori d’adults d’Ocaña (Toledo). (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Daniel Pujol Soler, de professió serrador, condemnat a catorze anys i divuit mesos per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó de Manresa. (Arxiu Comarcal del Bages).

 

Fitxa de llibertat vigilada de Josep Ramon Careta, de professió paleta, condemnat a dotze anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó de Terol. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Josep Reig Sopena, peó fabril, condemnat a sis anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. La pena li fou commutada per la de dotze anys i un dia. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Jaume Reig Torruella, de professió picapedrer, condemnat a sis anys per rebel·lió militar, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d’Ignasi Ribas Torras, de professió estucador, condemnat a sis anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Josep Ribera Mellado, peó fonedor, condemnat a dotze anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Joan Riera Figueras, manobre, condemnat a vint anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Bartomeu Robert Serrasolsas, adober, condemnat a dotze anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. Posteriorment fou indultat. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de José Romero Valero, condemnat a sis anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Francesc Rosell Ribera, industrial, condemnat a sis anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Fermí Roquetas Cañellas, metal·lúrgic, condemnat inicialment a quinze anys per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Josep Rubiralta Comellas, manobre, condemnat a vint anys i un dia per rebel·lió militar, procedent de la presó de Manresa, posteriorment indultat. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Pere Sala Aymerich, pagès, condemnat a sis anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Lluís Sala Sebastià, condemnat a sis anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Lluís Sallés Pujol, viatjant condemnat inicialment a trenta anys per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Leonci Sanllehy Fusté, jornaler, condemnat a dotze anys i un dia per a la rebel·lió militar, procedent de la presó Model de Barcelona. Inicialment estigué sotmès a desterrament. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de José Segura Pérez, manobre, condemnat a trenta anys per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó de Belchite (Saragossa). (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Víctor Serra Vilaresau, tintorer, condemnat a vint anys per rebel·lió militar, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Joaquim Simon Torner, pagès, condemnat a sis anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó de Manresa. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Jaume Soler Balaguer, mecànic, condemnat a vint anys i un dia per rebel·lió militar, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d'Emili Solernou Anfruns, comerciant, condemnat a dotze anys per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó de Manresa. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Francesc Tàpias Casanovas, condemnat inicialment a dotze anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó de Manresa. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Pere Tarrés Sala, cintaire, condemnat a 3.285 dies per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó de Sant Miquel dels Reis (València) i sotmès inicialment a desterrament. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Ramon Tàsias Criat, dependent de magatzem, condemnat a dotze anys per rebel·lió militar, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Teresa Tierz Viñuales, mestressa de casa, condemnada a dotze anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó de dones de les Corts (Barcelona). (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Ramir Torán Martínez, de professió “retocador fotográfico”, condemnat a dotze anys per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó de Manresa. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Josep Torra Pujol, condemnat a dotze anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó de Sant Miquel dels Reis (València). (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de d’Esteve Torras Oller, peó industrial, condemnat a trenta anys per adhesió a la rebel·lió, procedent de la presó de Saragossa. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Teógenes Torres Delgado, de professió peó, condemnat a dotze anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d’Enric Traveria Tomàs, filador, condemnat inicialment a trenta anys per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó provincial de Girona i acollit a la redempció de penes. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Domènec Tugas Plaza, manobre, condemnat a sis anys per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó de Manresa. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d’Isidre Tutusaus Bellmunt, pagès, condemnat a sis anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó de Manresa i sotmès inicialment a desterrament. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Paulino Vaquero González, jornaler, condemnat a sis anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó del Poble Nou de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Carme Vendrell Vall, mestressa de casa, condemnat a dotze anys per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó de dones de les Corts (Barcelona). (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Francesc Vers Bruch, cambrer, condemnat a sis anys, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada d’Antoni Vidal Marro, condemnat a dotze anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Francesc Vila Batista, ferroviari, condemnat a vint anys i un dia per rebel·lió militar, procedent de la presó provincial de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Josepa Vila Padró, teixidora, condemnada a sis anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó de Manresa. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Miquel Vila Reig, carboner, condemnat a dotze anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó Model de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Lluís Vilaresau Arnau, condemnat a vint anys i un dia per adhesió a la rebel·lió, procedent de la presó de Figueres. (Arxiu Comarcal del Bages).

Fitxa de llibertat vigilada de Miquel Vives Fané, paleta, condemnat a sis anys i un dia per auxili a la rebel·lió, procedent de la presó de Manresa. (Arxiu Comarcal del Bages).

Portada del cens de presos en situació de llibertat condicional tutelats per la Junta Local de Libertad Vigilada de Manresa, corresponent a l’any 1944. (Arxiu Comarcal del Bages).

Primera pàgina del cens de presos en llibertat condicional tutelats per la Junta Local de Libertad Vigilada de Manresa, corresponent a l’any 1944. (Arxiu Comarcal del Bages).

Primera pàgina del cens de presos en llibertat condicional tutelats per la Junta Comarcal de Libertad Vigilada de Manresa, corresponent a l’any 1951. (Arxiu Comarcal del Bages).

19/07/1941. Informe de la Guàrdia Urbana sobre Amparo Garcia Bonias, en llibertat condicional i desterrada a Cofrents (València), “enterada y advertida de la obligación  que tiene de presentarse cada quince días a la Guardia Civil y de no poder cambiar de residencia sin autorización”. (Arxiu Comarcal del Bages).

03/06/1941. Informe de la Guàrdia Urbana sobre la demanda de llibertat condicional presentada per Mateu Espinalt Bajona. S’hi fa constar que els veïns hi donen el vistiplau. (Arxiu Comarcal del Bages).