El primer franquisme a Manresa en un clic (1939-1959)

Felicitacions a d'altres autoritats franquistes

Text introductori

Felicitacions de l'Ajuntament

 

     

23/12/1940: felicitació de l'alcalde de Manresa, Domènec Prunés, a Antonio Correa Veglison pel seu nomenament com a governador civil de Barcelona. (Arxiu Comarcal del Bages)

 

     

Còpia d'un telegrama personal de la família Prat Pons amb motiu de l’onomàstica de la dona del governador civil, Felipe Acedo Colunga. (Arxiu Municipal de Manresa)

 

     

1/6/1949: carta de felicitació de l'alcalde Joan Prat Pons a Mariano Calviño per haver estat reelegit consejero nacional. (Arxiu Municipal de Manresa)

 

     

9/8/1955: carta de la secretaria de la marquesa de Villaverde en resposta a la felicitació que l'alcalde Joan Prat Pons li havia adreçat amb motiu de la seva onomàstica. (Arxiu Municipal de Manresa)

Text introductori

Una petita mostra de les relacions de poder pròpies d'un sistema basat en la manca de llibertats i caracteritzat per l’opacitat. El ventall inclou des de felicitacions de caràcter institucional fins a d'altres d'interès més personal, lligams familiars inclosos.

Alguns missatges de felicitació de l'alcaldia de Manresa estan adreçats a governadors civils. N’és el motiu no tan sols l’onomàstica del destinatari, sinó també la de la seva esposa i la del general Franco. Una de les felicitacions és adreçada al manresà Mariano Calviño, cosí de l'alcalde Prat Pons, amb motiu de la seva reelecció com a procurador en Cortes.

Torna a dalt