Correspondència inèdita 
de Lluís Companys, Pau
Casals i altres personalitats catalanes  
(Fons Jaume Creus i Ventura)

2ª carta de Jaume Creus a Joan Alavedra

<-- Tornar a la pàgina "Reproducció de l’epistolari Joan Alavedra-Jaume Creus..."

El 29 Desembre de 1943.

Senyor Joan ALAVEDRA
Vila Colette
Route de Ria
Prades

Benvolgut amic:

Moltes mercès de la vostra última carta; us l’agraeixo de tot cor i a més del record del meu estimat amic i mestre, el President Macià. Són diades, com aquestes de Nadal, que no les passo gaire bé.

Verdaderament, aquest 44 tothom el comença amb una gran esperança; jo també en vui tindre, però me manca el convenciment, la certesa de moltes coses, i veig el cel encara tan i tan negre... En fi, creieu-me que tot anirà bé, que podrem tornar a la nostra estimada i única Pàtria, Catalunya, més o menys alliberada, com també dintre una justícia social més justa que la passada, sempre dintre el respecte mutu que es mereix tota persona, que equival a dir dintre un ordre lògic.

Saludeu cordialment a la vostra muller i fills, com no cal dir també a la Sra. Frasquita[1], i per vós i el mestre[2] rebeu una forta abraçada.

Vostre

Una bona patriota me cercarà la lletra de “LA SANTA ESPINA”; no la teniu pas per coincidència? Si és aixins i me voleu fer una còpia vos lo agrairé. La poesia d’ “EL CAP D’EN MORAGAS” que vos vaig enviar, hi penseu?


[1] Frasquita Vidal Puig, vídua de Capdevila, esposa de Pau Casals

[2] Pau Casals