Correspondència inèdita 
de Lluís Companys, Pau
Casals i altres personalitats catalanes  
(Fons Jaume Creus i Ventura)

Transcripció de la carta de Miquel Guinart a Jaume Creus (24/7/1942)

<-- Tornar a "Correspondència amb Miquel Guinart"

Montpeller, 24 Juliol 1942

Sr. Jaume Creus

Estimat amic:

Fa unes setmanes vaig rebre una lletra vostra, recomanant als vostres cosins Joan i Salvador Martí per a què fossin inclosos en la llista d’embarcs. Encara que tard, he de fer-vos saber que tot seguit vaig donar els noms als amics que es cuiden de trametre’ls a Mèxic per a què des d’allí els enviïn, per cable, aprovats, a la Legació d’aquí. Puc donar-vos la seguretat que, a primers de maig, l’operació de trametre els noms a l’Andreu (a Mèxic) va ser feta. Cal, doncs, ara, estar amb expectació per si vénen aprovats, com espero, ja que s’anuncien embarcs per a primers d’Agost (unes tres-centes places) i per a darrers d’Agost (unes 1200 places) i crec que, procedint per ordre de registre, com me diuen que es fa, els vostres recomanats haurien de tenir lloc en aquests pròxims embarcs.

I vós, què? No penseu marxar? Jo, no sé si faig bé o malament, però uns instints sentimentals molt forts m’obliguen a quedar-me aquí, vora de la Pàtria i vora dels meus que esperen, per ara en va, el meu retorn i als quals sé que proporcionaria un profund disgust si els anunciés el meu trasllat a Mèxic.

Que la sort ens acompanyi i que la nostra fe en la justícia ens demostri, ben aviat, que encara n’hi ha, us desitja de tot cor el vostre amic

Miquel Guinard