La repressió franquista a Manresa
en la veu de les víctimes

Torrents Caus, David

9-3-1941. Expedient de presó de David Torrents i Caus, manresà que havia militat al Bloc Obrer i Camperol i al POUM. Ingressa a la presó de Barcelona, procedent de la de Mèrida, en trànsit cap a la de Manresa, ciutat on havia de ser jutjat. (Arxiu Nacional de Catalunya).
 
Març-Abril del 1941. Ingrés de David Torrents a la presó de Manresa, des d’on, malalt de tuberculosi, acabarà sent traslladat a l’Hospital de Sant Andreu. (Arxiu Nacional de Catalunya).
 
Novembre i desembre del 1941. Documents generats des de la presó de Manresa on es demana al jutge militar que activi les diligències del judici de David Torrents, atès el seu mal estat de salut. (Arxiu Nacional de Catalunya).
 
Desembre del 1941. El jutge militar ordena el reingrés de David Torrents a la presó, procedent de l’Hospital de Sant Andreu. (Arxiu Nacional de Catalunya).
 
La direcció de la presó de Manresa comunica al jutge militar la defunció de David Torrents, produïda en la infermeria d’aquest establiment penitenciari. (Arxiu Nacional de Catalunya
15 de febrer del 1942.  Certificat mèdic de la defunció de David Torrents a causa de tuberculosi pulmonar. (Arxiu Nacional de Catalunya).